Missie en visie: “De Culturele Route”.

Missie:

“De Culturele Route” in Gorinchem.”

“De Culturele Route” is een kunstfestival in Gorinchem, dat bezoekers van alle leeftijden en met diverse interesses aantrekt door het aanbieden van eigenzinnige en vernieuwende kunst. De bezoeker wordt uitgenodigd in (huis)kamers waar een kunstenaar zijn of haar werk laat zien, of wordt verrast met dans op diverse plekken in de stad. Ook kan de bezoeker deelnemen aan rondleidingen, waarbij kunst op “De Culturele Route” centraal staat.

“De Culturele Route” kronkelt zich door de oude binnenstad van Gorinchem en beoogt de rol en betekenis van kunst en kunstenaars in de samenleving onder de aandacht te brengen. De aanwezigheid van de kunstenaars tijdens het festival maakt een gesprek tussen kunstenaar en publiek mogelijk.

Het festival wil ook een stimulans zijn voor het cultuurtoerisme naar de vestingstad Gorinchem.

Visie.

De 1ste editie van “De Culturele Route” te Gorinchem heeft in 2019 als thema:

“WAT BEWEEGT”.

Wie aan kunst denkt, denkt al gauw aan een voorwerp dat onbeweeglijk in de ruimte staat of hangt, zoals een schilderij aan de wand, een beeld, of een creatief object op een sokkel. Dus het thema “Wat Beweegt” moet nieuwsgierig maken en verbazen. Een mogelijkheid is een beweging, waardoor het beeld voor de bezoeker steeds verandert. De link met dans als kunstvorm is snel gelegd.

Een andere mogelijkheid is een beweging, die is vastgelegd en de bezoeker ontroert, prikkelt of aan het denken zet. Maar “Wat Beweegt” kan men ook letterlijk nemen en zo de aanleiding zijn om te voet of per fiets “De Culturele Route” te bezoeken.

Kunstenaars, bewoners en bezoekers worden uitgedaagd om vanuit diverse invalshoeken elkaar vragen te stellen over het thema: “WAT BEWEEGT”.

%d bloggers liken dit: